Nieuws

Nieuws

 

21-10-2018: Na jaren van afwezigheid in de showwereld, besloot ik alle drie mijn honden in te schrijven voor de jaarlijkse clubmatch. De resultaten waren geweldig. Keurmeester mvr D. Mensink viel als een blok voor onze Ducia, inmiddels negenenhalf jaar oud en maakte haar clubkampioen en beste veteraan in show. Haar dochter Forza werd reservekampioen. Debutante Ruby won de jeugdklasse met de beoordeling Uitmunted.

23-10-2017: Graag stel ik jullie ons nieuwe Spinone teefje Ruby voor. Stowledge Patience is haar stamboomnaam en zij is geboren in Engeland. Over twee maanden zal zij hier definitief haar intrek nemen. Haar fokkers Malcolm Bevan & Jane Tompson boden haar aan, nadat de twee pogingen van hun reu Eli en Forza niet succesvol bleken. Jullie begrijpen dat ik hun voor dit genereuze aanbod zeer dankbaar ben.

  04-08-2017:Vanaf ons vakantieadres in Frankrijk wederom slecht nieuws. Ook de tweede poging om Forza drachtig te krijgen is mislukt. Omdat de natuur zich niet laat dwingen, heb ik besloten het hierbij te laten. Er zullen hier daarom de komende jaren geen fokactiviteiten meer plaatsvinden. 

 

27-02-2017: Helaas waren er op de echo geen pupjes te zien en moeten wij onze wens een half jaar opschuiven.

Natuurlijk een enorme teleurstelling. De volgende nestplanning wordt nu dit najaar.

 

01-02-2017: Forza heeft een ontmoeting gehad met een hele lieve en knappe Italiaan. Voor een reu met een totaal andere bloedlijn, moesten wij wel heel wat kilometers maken en daarom hebben wij een overtocht naar Engeland gemaakt.Over een paar weken hopen wij te weten of de ontmoeting succesvol is geweest.

 

25-09-2016: Op deze zon overgoten herfstdag vierden wij de eerste verjaardag van Forza haar puppen. Baasjes en honden kwamen van heinde en ver en we hebben er met zijn allen een super gezellige dag van gemaakt.

 

18-08-2016: Twee weken met de camper door Frankrijk gereisd en wat blijkt: Spinoni zijn ook prima reisgenoten!

17-12-2015:Ook Charlie, die voortaan Luca gaat heten, heeft een heel fijn gezin gevonden.Nu, zijn dus alle puppies op hun bestemming en we wensen alle eigenaren veel geluk en plezier met hun nieuwe huisgenoten.

 

14-12-2015:Rocco heeft inmiddels een fijn plekje gevonden, en is dus Charlie(Lo sceicco Bianco) de voorste rechts op onderstaande foto, op dit moment nog beschikbaar voor een fijn gezin of leuk baasje.

.4-12-2015:Charlie en Rocco,de twee superleuke reutjes die nog een gouden mandje zoeken,zijn de afgelopen twee weken optimaal gesocialiseerd en lopen al best netjes aangelijnd,zijn zo goed als zindelijk,kunnen keurig zitten en hebben kennisgemaakt met autorijden,andere dieren en soortgenoten.Dus helemaal klaar voor een nieuw avontuur,misschien wel met jou…?

16-11-2015: Op dit moment zijn er nog twee prachtige puppies beschikbaar,2 reutjes,beiden wit-oranje.Hun foto,s staan in het album.

 

.29-10-2015: Nieuwe foto,s in het album !

 

25-10-2015: Dit was een prachtige zonnige dag voor de een maand oude puppies om kennis te maken met het buitenleven.Met een beetje aanmoediging van Mama Forza en mij hebben ze hun eerste stapjes in de grote wereld gezet.

 

 

 10-10-2015: Nu ze 2 weken zijn is er al een hoop gebeurd en veranderd.Allemaal ruim 2 kilo in gewicht en bij sommige gaan de oogjes al open.Hun tijgerbewegingen hebben plaats gemaakt voor heuse loopbewegingen.Vandaag zijn ze voor de eerste keer ontwormd en hun vlijmscherpe nageltjes zijn geknipt.Nieuwe foto,s in het album.

 

 

6-10-2015:Inmiddels alweer 11 dagen oud en ze doen het supergoed,mede omdat ik ze lekker extra verwen met een dagelijks flesje bijvoeding.Twee tegelijk flessen gaat mij inmiddels ook goed af.

 26-9-2015: Hello world! Onze Ruby Hills roedel is uitgebreid met 9 prachtige puppen.Het zijn 3 witte en 2 bruine reutjes en 2 witte en 2 bruine teefjes geworden.Enkele foto,s van de pasgeborene staan in het fotoalbum.

 

25-9-2015: De laatste loodjes

 

26-8-2015: Kiekeboe, tot over 5 weken

22-8-2015: Ik heb voorheen meerdere Nederlands kampioenen gehad maar nog nooit een Internationaal kampioen Daarom ben ik heel trots op mijn eigengefokte Spinone Forza die haar vierde internationale punt kreeg in het Belgische Mechelen en daarmee de titel Internationaal Kampioen .
 
.29-7-2015:Wat eerder dan gedacht heeft Forza vandaag een date gehad met Freddy.Het was liefde op het eerste gezicht en over een kleine 4 weken zal een echo uitwijzen of er pupjes op komst zijn.
 
14-7-2015: Ongeveer nog een maand te gaan en dan zal Forza klaar ziin voor haar ontmoeting met Frederic of Pure Passion.Freddy is VDH kampioen,HD(A)- en CA vrij en bezit bovendien dat mooie typische Spinone kararkterDiegene die op zoek zijn naar een Border Terrier puppy moet ik helaas ,zeker voor de komende jaren teleurstellen omdat het voor mijn enige teefje Muppet na twee nestjes en tweemaal een keizersnede het medisch niet  verantwoord meer is met haar verder te fokken. 

28-6-2015: Om Internationaal kampioen te worden had Forza nog een punt nodig te behalen op een buitenlandse tentoonstelling.Op de show in Genk (Belgie) luktte het nog niet en werd zij Reserve beste teef.

7-2-2015:  Op de Internationale tentoonstelling in Eindhoven moest het gaan gebeuren ,nu Forza 27 maanden was had ze minimaal  nog een reservepunt nodig om Nederlands Kampioen te worden. Keurmeester Dhr. Hochstenbach maakte haar Beste van het ras dus is zij nu Nederlands Kampioen! Later die dag bereikte ze een mooie derde plaats in de groep 7 gekeurd door de Dhr . Oates uit Ierland. Forza werd in de erering fantastisch voorgebracht door Luca van Mourik. 2-11-2014: Hondenshow Bleiswijk te Rijswijk gaf de volgende resultaten; Forza 1 U,Res CAC,CACIB en Border Terrier Ruby Hills Emerald Enjoy(Emma) van P.Kilsdonk behaalde haar eerste Uitmuntend in de Tussenklasse!

18-10-2014: Op Forza haar tweede verjaardag zijn wij afgereisd naar de Bundessieger austellung in Dortmund,hier behaalde ze 1 Uitmuntend in de Open klasse.

25-5-2014: Forza werd weer beste van het ras op de Internationale tentoonstelling in Hulten en werd ook voor de eerste keer geplaatst in de groepskeuring met een mooie zesde plaats !              

10-5-2014: Op exact dezelfde dag en tijd als vorig jaar zagen vandaag 2 reutjes het levenslicht.Muppet en haar twee zonen maken het goed.De eerste kiekjes van moeder en het duo staan in het fotoalbum.

20-4-2014:Samen met vriendin Raymonda en haar Austrialian Cattledog Leo in alle vroegte naar het Zeeuwse Goes om te proberen weer wat puntjes te halen.Leo had nog een JCAC nodig en Forza een tweede CACIB.Beide doelen werden behaald en ook waren ze de BOB.

29-3-2014:Forza haar eerste Internationale punt is binnen.De Italiaanse keurmeester Dhr C.De Guiliani maakte haar Beste van het ras op de show in Luxemburg,ook is zij voor de tweede keer gekwalificeerd voor Crufts.

18-3-2014: Door het enorm aantal aanvragen voor een Borderpupje is mijn wachtlijst voor dit moment helaas vol.

10-3-2014: Vandaag is Muppet gedekt door CH Lightsome River of Briddy,s Home.Als alles goed gaat worden de pups uit deze combinatie verwacht rond 11 mei.22-2-2014: De tweede jeugdkampioen uit de combinatie Ducia X Gaius is een feit. In het Belgische Gent werd Ruby Hills Prosecco aka Torre van eigenaresse Liesbeth Boeckx Belgisch jeugdkampioen !

  12-1-2014:Kaatsheuvel was de locatie van het Brabants Rashonden Festival waar Forza weer een mooie beoordeling kreeg van de Ierse keurmeester Colm Hastings, 1 Uitmuntend en Best of Breed(BOB)

 

4-1-2014:Op de Int .Dogshow te Hoogstraten was het dit keer de beurt aan Forza,s broer Ruby Hills Prosecco ( Torre) om zijn eerste Belgische Jeugdpunt binnen te halen. Super voorgebracht door Daphne van den Brink,en supported door zijn baasjes Liesbeth ,Gerd en ondergetekende ! Jong geleerd is oud gedaan,getuige de foto hieronder van Torre 6 weken oud.

15-12-2013:De prestaties van 2 dagen daarvoor waren al geweldig maar het werd nog gekker op de Winnershow waar Forza haar visitekaartje heeft afgegeven met het behalen van de titel “Jeugdwinster 2013” waarmee zij gekwalificeerd is voor de Crufts in Engeland.Daarnaast was ze weer Beste Jeugdhond en Reserve Beste Teef.

13-12-2013:Op de eendaagse show in Amsterdam werd Forza Nederlands Jeugdkampioen, Beste van het Ras en Beste Jeugdhond onder de Finse keurmeester Mw. E Rautala.

3-11-2013:Ook op de  show in de veilinghallen van Bleiswijk liet Forza het niet afweten en pakte haar tweede CAC !

7-9-2013: Forza(Ruby Hills Duchessa Del Almerita) maakte op de Kampioensclubmatch een droomdebuut.Met haar 10 maanden werd zij Reserve Beste Teef en Beste Jeughond en broer Cliff (Ruby Hills Chianti Classico) kreeg een prachtige 3 Uitmuntend!

1-9-2013:Onder het genot van een hapje en een drankje mocht ik hier na 8 maanden de nakomelingen van Ducia en Gaius weer verwelkomen.Van heinde en verre kwamen zij terug naar hun geboorteplek,vergezeld van hun baasjes die voor het eerst met elkaar konden kennismaken en zien wat er van de kleine puppies na 8 maanden is geworden.We kunnen terugzien op een zeer geslaagde en gezellige middag,waarna iedereen voldaan huiswaarts keerde.

17-7-2013:Met het vertrek van reutje Joep vandaag, is er een einde gekomen aan de kraamtijd van Muppet haar eerste nestje.Wij wensen alle nieuwe baasjes veel geluk met hun nieuwe huisgenootje en hopen volgend jaar juni op een weerzien op de Jonge hondendag van de NBTC.Dag Bram,Joep,Aaie,Carlo,Mats Noor en Emma.

3-7-2013:Over een paar dagen vertrekken de eerste pupjes naar hun nieuwe plek.Een ding is zeker,we gaan ze missen!Afgelopen dinsdag hadden we hier kraamvisite van vier dames met veel Borderkennis.Het was een gezellige en leerzame ervaring.Foto,s van de pups in stand zijn nu te bewonderen in het fotoalbum

25-6-2013:De kleine rakkers zijn alweer ruim 6 weken oud,Ze groeien goed en hebben hun eerste enting en chip gehad.Hun buitenren is aanzienlijk vergroot en daar maken ze dankbaar gebruik van.Alle toekomstige baasjes zijn al een of meerdere keren op kraamvisite geweest.Nieuwe kiekjes zijn in het album te bewonderen.

  5-6-2013:Deze zonnige dag was zeer geschikt om de pupjes voor het eerst kennis te laten maken met de buitenwereld.Ze vonden het toch wel een beetje eng.Binnen heeft de werpkist plaatsgemaakt voor een mand en puppyren zodat ze de ruimte hebben om te lopen en te spelen.Ook hebben ze een halsbandje gekregen en eten ze vleespap.

  26-5-2013:  De nu ruim 2 weken oude Borderpupjes groeien enorm.Zij hebben hun allereerste wormbehandeling en manicure aan de vlijmscherpe nageltjes achter de rug.Hun oogjes zijn open maar   hun zicht is nu nog wat wazig.Vandaag al hun koppies op de foto gezet,met behulp van Tessa.Het resultaat is te zien in het album

.

20-5-2013:Nieuwe afbeeldingen van de nu 10 dagen oude pupjes in het fotoalbum.

13-5-2013:Dit keer groot nieuws,op vrijdag 10 mei zijn er maar liefst 7 puppies met de keizersnede geboren.Het zijn 5 heertjes en 2 dametjes,allen Grizzle van kleur.Muppet en haar kroost maken het goed.Alle pups hebben hun toekomstige bestemming al gevonden.Meer foto,s in het fotoalbum en puppy,s.

8-4-2013:Muppet gaat voor de eerste keer mama worden!Op de echo waren een aantal Bordertjes in wording te zien.Rond 13 Mei zullen zij het levenslicht zien.

11-3-2013:De 5-jaar oude Boris (Linmarrick Born Big Benjamin)had de eer om onze Border Terrier Muppet het hof te maken.Aangezien het voor Muppet de eerste keer was en het allemaal toch een beetje spannend vond heeft Boris zijn taak met zeer veel flair volbracht en hopen wij rond half april middels een echo duidelijkheid te krijgen .

1-2-2013:Bij kennel Di Regione Montagnosa van Frans Krijbolder zijn op 1 februarie 10 wit-oranje Spinone-puppen geboren,5 reutjes en 5 teefjes. www.bracco-italiano-community.nl

20-1-2013:De beide reutjes hebben inmiddels ook een fijn nieuw thuis gekregen!Onze roedel is uitgebreid met een wit-oranje teefje met de roepnaam, Forza (Ruby Hills Duchessa del Almerita).Voor diegene die het leuk lijkt om het wel en wee van een van de pups(Tomba) te volgen,er is een Blog gemaakt door zijn baasjes: www.bloggen.be/tomba

20-12-2012:Afgelopen weekend zijn de puppies uitgevlogen.Afscheid nemen na 8 weken is even slikken maar ze hebben allen een liefdevol thuis gekregen.Beste nieuwe puppyeigenaren,ik wens jullie allen een geweldige tijd met jullie nieuwe huisgenoot!Ruby Hills Chianti Classico en Ruby Hills Prosecco willen graag met kerst in een nieuw warm mandje liggen.(zie foto,s in het album).

 7-12-12:BBrrrrrr sneeuw!De pups deert het niet,integendeel het is dolle pret.Bijna allemaal hebben zij een nieuw warm nestje gevonden,op twee prachtige reutjes na.Ze zijn inmiddels geent,ontwormd en van een chip voorzien en klaar voor een nieuw baasje.

11-11-2012:De pups,nu ruim drie weken oud zijn vandaag voor het eerst heel eventjes buiten geweest.De ene een beetje afwachtend de ander onderzoekend maar allen een leuke nieuwe ervaring rijker.Daarna weer lekker warm in hun eigen vertrouwde nestje.

4-11-2012:Op de hondenshow te Bleiswijk vergaarde Hagrid di Regione Montagnosa alias Gaius(vader van pups) zijn laatste puntje,hij is nu definitief Nederlands kampioen,zodat we 9 puppies van ware Kampioensafstamming hebben.Proficiat Frans, met het behaalde resultaat.

 28-10-2012:Na een zware anderhalve week voor Ducia en ondergetekende is de rust gelukkig wedergekeerd.De pups groeien als kool en hebben hun geboortegewicht ruim verdubbeld.Enkele foto’s zijn te zien in het fotoalbum.

18-10-2012:Hoera! de puppies zijn geboren.Het zijn 6 ronde en gezonde reutjes en 3 teefjes.Ducia en haar kroost doen het prima.

12-10-2012:Het aftellen is begonnen.De aanstaande moeder ziet er inmiddels uit als” Italiaans” welvaren en eet zich een slag in de rondte.Nog 10…9….8…….dagen en dan zien een aantal nieuwe Spinoni het levenslicht.

 16-9-2012 :Alweer mooi nieuws te melden:Op deze mooie nazomerdag is Ducia voorlopig op haar laatste show op de Clubmatch te Zwolle Reserve Beste teef(RCAC) geworden.Van de Italiaanse keurmeester Dhr Mentasti kreeg ze ook een prachtig keurverslag.Ik ben heel trots op mijn kanjer!

12-9-2012:Goed nieuws:De echo gaf vandaag een duidelijk antwoord,Ducia krijgt minstens zeven puppies!Ze worden rond 22 oktober verwacht.

19-8-2012:Ducia is tweemaal  op romantisch bezoek geweest bij casanova “Gaius”.Half september meer duidelijk dmv echo of date succesvol is.