Spinone

 


Spinone Italiano

Kleur
Wit, wit met oranje platen, wit met oranje schimmel, wit met bruine platen, bruinschimmel met of zonder grotere bruine aftekeningen.

Schofthoogte
Reuen 60-70 cm
Teven 58-65 cm

Gewicht
Reuen 32-37 kg
Teven 28-35 kg

Levensverwachting
Gemiddeld 12 jaar

Dit oude Italiaanse ras is een voorstaande jachthond (FCI groep 7). Hij zoekt voor een jager een gebied af en als hij wild ruikt zet hij het wild vast. In ons kleine kikkerlandje zijn de mogelijkheden voor jagen beperkt maar door de werklust en tal van andere kwaliteiten, zijn er genoeg andere mogelijkheden om met een Spinone bezig te zijn.
Met bijvoorbeeld speuren of lekker langs de fiets, doe je ze een groot plezier. Hun zachte aanhankelijke aard maakt ze geschikt als familiehond maar wel onder bepaalde voorwaarden.
Met drie maal daags een blokje om ga je het niet redden. Dagelijks vrij kunnen lopen is nodig wil je binnen een rustige hond hebben.
De omgang met kinderen,vreemden en andere dieren is uitstekend. Ze zijn graag in de buurt van mensen. Hun opvoeding heeft een zachte maar consequente hand nodig! Een eigenaar moet beschikken over veel geduld en doorzettingsvermogen om de vaak eigenwijze Spinone te laten doen zoals de baas het wil. Vooral in hun eerste levensjaar kunnen ze behoorlijk ondeugend zijn.Slopen,graven en snoeien kan dan tot hun favoriete bezigheid behoren.
Ze zijn niet bepaald waakzaam en blaffen relatief weinig. Hun vacht dient minimaal 2 a 3 keer per jaar geplukt te worden, verhaart het hele jaar en moet regelmatig geborsteld worden om klitten te voorkomen. Ze hebben vaak een natte baard, vooral na het drinken.

 
<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/kextCDKm_Rk” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>